Blogg

byggryn salat
Mat & drikke

Bygg-gryn salat med asparges, eple og mandler

Visste du at bygg-gryn er Norges eldste kornsort? Den er i tillegg supersunn med masse fiber og kolesterol senkende beta-glukaner, bærekraftig og rimelig!

Den er også så smakfull og kan erstatte både ris og pasta samt spises varm eller kald. Skikkelig norsk supermat altså!

I dag har jeg en smakfull og enkel oppskrift til deg med bygg-gryn med nydelig grønnsaker og valgfri ost. Se etter norsk der du kan fordi vi er så gode på akkurat dette med oster!

Les mer »
Mat & drikke

10 tips til sunnere matlaging og vaner for nyåret

Nytt år og nye muligheter! Jeg elsker å lage mat som smaker godt samtidig som det gjør både kroppen og hode mitt godt.Her får du tips og en påminnelse om hva det kan være lurt å ha fokus på for å lage mat som smaker godt samtidig som det gir deg gode matlagingsvaner og dermed helse i 2024.

Les mer »
Asparges og olivenolje
Mat & drikke

OLIVENOLJE- NATURENS FLYTENDE GULL

Olivenolje er oljen som presses av frukten oliven, som igjen vokser på trær i sydlige breddegrader. Oljen består av 77 % en-umettet fett, 9 % fler-umettet fett og 14 % mettet fett. Den inneholder også omega-3-fettsyrer.
Italia er en av verdens største produsenter og eksportører av nettopp denne oljen. Den supersunne, verdensberømte oljen er en av grunnpilarene i middelhavskostholdet, og spesielt i det italienske kostholdet. Det sies at hver italiener bruker ca. 13 liter olivenolje i året!

Les mer »
Carina og nonna lager pasta
Sunn på italiensk vis

Nonnas hemmeligheter for et godt og langt liv

Da jeg var i Italia var nonnas hemmeligheter for en god helse og høy alderdom noe som stod sentralt på min agenda. David Mariani er en kjent helse-guru og bestselgende forfatter i Italia og jeg var så heldig å bli invitert til hans hjemby Montecatini i hjertet av Toscana i forbindelse med prosjektet mitt.
Her brukte vi dagen sammen til å snakke om livsstil og helse mens vi vandret sammen i det flotte termalske spaanlegget som byen er kjent for, Terme di Montecatini.

Les mer »
Linsesuppe
Sunn hverdagsmat

Linsesuppe med chili

Røde linser er perfekte å begynne med hvis du ikke er vant med å spise belgvekster. De kokes fort, har en mild smak og kan brukes til så mangt. De er også barnevennlige. Denne suppen er enkel å lage, metter godt og kan gjerne lages dagen i forveien eller i store porsjoner.

Les mer »
Appelsinsalat med fetaost
Sunn hverdagsmat

Appelsinsalat med chili & fetaost

Min appelsinsalat er bare så god og forfriskende! Rødløk, chili, fetaost og friske urter sørger for at både smaksløkene og fordøyelsen settes i gang.
Og det er bare så tilfredsstillende når man får salt, syre, sødme og styrken fra chilien i en og samme rett.

Les mer »
urte og eplesalat
Sunn hverdagsmat

Eplesalat med agurk & mynte

Epler, agurk og mynte er bare så friskt! De setter i tillegg i gang fordøyelsesprosessene i kroppen som gjør at du føler deg lettere og alt fungerer bedre. Bladspinat og ruccola er næringsrike bladgrønnsaker som man bør innta flere ganger i uken både som mat og i juicen din.

Les mer »
Sunn hverdagsmat

Søtpotet suppe med chili & spinat

Søtpotet er en sunn og søtere variant av den vanlige poteten. Den er, som navnet avslører, søt, og den har en nydelig oransjefarge som vitner om innholdet av betakaroten. Den er også en god kilde til vitamin E. Denne suppen er fyldig og har en fin balanse mellom salt og søt, og den er en av mine favorittsupper fra Juice Detox boken min.

Les mer »
kremet eggerøre md trøffel
Kosthold

Kremet eggerøre

Denne eggerøren tørr jeg å påstå er en av verdens beste! Hemmeligheten bak min eggerøre er å lage den på svak varme, røre konstant og bruke mer tid for å få den perfekt kremet.

Les mer »
bruschetta med balsamico
Sunn på italiensk vis

Surdeigs bruschetta

Bruschetta er en enkel, og nydelig liten rett fra Italia og bruker du et godt surdeigsbrød er det også sunt.

Les mer »
Siste innlegg
nYHEYTSBREV

Meld deg på nyhetsbrevet mitt for tips, oppskrifter & tilbud.

nettbutikk

Besøk nettbutikken min her…

juice detox carina

Takk for at du har meldt deg på! Husk å sjekk innboksen din. Har du ikke fått e-post fra meg sjekk spam/søppelkassen din.