Denne eggerøren tørr jeg å påstå er en av verdens beste! Har du trøffelolje eller til og med ekte trøffel, bør det testes da egg og trøffel er en klassisk kombinasjon av en grunn.
Hemmeligheten bak min eggerøre er å lage den på svak varme, røre konstant og bruke mer tid for å få den perfekt kremet.
Jeg lover den er verdt det! Egg er en veldig god næringskilde og er rik på proteiner som både metter godt og holder blodsukkeret stabilt.
- 4 økologiske egg
- 2 ts. trøffelolje (kan sløyfes)
- 1 ts økologisk smør (prøv Røros smør) Kan sløyfes, men til festmåltider tilsetter jeg litt smør.
- Salt
- Pepper
- Eventuelt frisk gressløk
Slik gjør du:
Pisk sammen eggene med litt salt, pepper, eventuelt gressløk og eventuelt 1 ts. trøffelolje.
Stek på svak varme ( går steke-toppen din for eks til 10, lager du eggerøren på ca. 6.) Rør hele tiden med en silikon-spatel eller lignende.
Like før den er ferdig ( kan ta opp ti 10 min.) når eggene har koagulert men er myke og kremet, ( se mitt bilde) tilsetter du en ts. smør og 1 ts. trøffelolje og vender inn.