Blogg

Asparges og olivenolje
Mat & drikke

OLIVENOLJE- NATURENS FLYTENDE GULL

Olivenolje er oljen som presses av frukten oliven, som igjen vokser på trær i sydlige breddegrader. Oljen består av 77 % en-umettet fett, 9 % fler-umettet fett og 14 % mettet fett. Den inneholder også omega-3-fettsyrer.
Italia er en av verdens største produsenter og eksportører av nettopp denne oljen. Den supersunne, verdensberømte oljen er en av grunnpilarene i middelhavskostholdet, og spesielt i det italienske kostholdet. Det sies at hver italiener bruker ca. 13 liter olivenolje i året!

Les mer »
carina og federico san orsi vin
Sunn på italiensk vis

Biodynamisk naturvin- bærekraftig og sunnere

Orsi Vigneto San Vito vingård som ligger vakkert til i åsene av Bologna. Her dyrker Federico ikke bare økologisk vin, men biodynamisk naturvin. Dette var mitt første møte med denne typen vin og jeg hadde lenge lurt på hva som var forskjellen på «økologisk» og «biodynamisk» mat og drikke generelt. Ikke minst klinger «naturvin» som musikk i mine ører!

Les mer »
Carina og nonna lager pasta
Sunn på italiensk vis

Nonnas hemmeligheter for et godt og langt liv

Da jeg var i Italia var nonnas hemmeligheter for en god helse og høy alderdom noe som stod sentralt på min agenda. David Mariani er en kjent helse-guru og bestselgende forfatter i Italia og jeg var så heldig å bli invitert til hans hjemby Montecatini i hjertet av Toscana i forbindelse med prosjektet mitt.
Her brukte vi dagen sammen til å snakke om livsstil og helse mens vi vandret sammen i det flotte termalske spaanlegget som byen er kjent for, Terme di Montecatini.

Les mer »
bruschetta med balsamico
Sunn på italiensk vis

Surdeigs bruschetta

Bruschetta er en enkel, og nydelig liten rett fra Italia og bruker du et godt surdeigsbrød er det også sunt.

Les mer »
Sunn på italiensk vis

Caprese salat med buffalo mozzerella

Tomat og basilikum er ingredienser som går som hånd i hanske. I tillegg til å være en fantastisk smakskombinasjon, er det også en supersunn helsekombinasjon, og sammen med en ekte balsmico og extra virgin olivenolje får du en enkel, sunn og nydelig smaksopplevelse til både hverdag og fest.

Les mer »
Siste innlegg
nYHEYTSBREV

Meld deg på nyhetsbrevet mitt for tips, oppskrifter & tilbud.

nettbutikk

Besøk nettbutikken min her…

juice detox carina

Takk for at du har meldt deg på! Husk å sjekk innboksen din. Har du ikke fått e-post fra meg sjekk spam/søppelkassen din.