Blogg

Linsesuppe med chili

Røde linser er perfekte å begynne med hvis du ikke er vant med å spise belgvekster. De kokes fort, har en mild smak og kan brukes til så mangt. De er også barnevennlige. Denne suppen er enkel å lage, metter godt og kan gjerne lages dagen i forveien eller i store porsjoner.

Røde linser er perfekte å begynne med hvis du ikke er vant med å spise belgvekster. De kokes fort, har en mild smak og kan brukes til så mangt. De er også barnevennlige.

Denne suppen er enkel å lage, metter godt og kan gjerne lages dagen i forveien eller i store porsjoner. Den blir bare bedre jo lenger den står! Suppen er en god kilde til lykopen, fiber, vegetabilsk protein og blodsukkervennlige karbohydrater.

Du trenger:

 • 1 gul løk
 • 2–4 fedd hvitløk
 • 2 gulrøtter
 • 1 stilk stangselleri
 • 1 chili (kan sløyfes)
 • 2 bokser/glass med hakket tomater (ca. 500 gram)
 • 1 liter grønnsakkraft eller vann med fond/buljong
 • 2 dl tørkede røde linser
 • Salt
 • Pepper
 • 1 ts malt spisskummen (kan sløyfes)

 

Slik gjør du:

 1. Finhakk løk, hvitløk, gulrøtter, chili og selleri. Surr det i litt olivenolje eller smør til det er blankt. Tilsett malt spisskummen og stek i et minutt til blandingen begynner å dufte.
 2. Tilsett tomater, vann/kraft og linser.
 3. Kok opp og la blandingen småkoke i ca. 30 minutter, eller til linsene er møre og suppen har tyknet. Smak til med salt og pepper.

 

Oppskriften er hentet fra boken min “Carinas sunne kjøkken” HER

 

Stay Connected

More Updates

byggryn salat

Bygg-gryn salat med asparges, eple og mandler

Visste du at bygg-gryn er Norges eldste kornsort? Den er i tillegg supersunn med masse fiber og kolesterol senkende beta-glukaner, bærekraftig og rimelig!

Den er også så smakfull og kan erstatte både ris og pasta samt spises varm eller kald. Skikkelig norsk supermat altså!

I dag har jeg en smakfull og enkel oppskrift til deg med bygg-gryn med nydelig grønnsaker og valgfri ost. Se etter norsk der du kan fordi vi er så gode på akkurat dette med oster!

10 tips til sunnere matlaging og vaner for nyåret

Nytt år og nye muligheter! Jeg elsker å lage mat som smaker godt samtidig som det gjør både kroppen og hode mitt godt.Her får du tips og en påminnelse om hva det kan være lurt å ha fokus på for å lage mat som smaker godt samtidig som det gir deg gode matlagingsvaner og dermed helse i 2024.

Blodtrykk senkende rødbete juice

Visste du at fersk rødbete juice kan være med på å senke blodtrykket ditt på naturligvis uten bivirkninger? Grunnet innholdet av naturlige nitritter utvider juicen blodårene noe som gjør at blodet flyter lettere. Det øker også kroppens oksygenopptak.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

juice detox carina

Takk for at du har meldt deg på! Husk å sjekk innboksen din. Har du ikke fått e-post fra meg sjekk spam/søppelkassen din.