Røde linser er perfekte å begynne med hvis du ikke er vant med å spise belgvekster. De kokes fort, har en mild smak og kan brukes til så mangt. De er også barnevennlige.
Denne suppen er enkel å lage, metter godt og kan gjerne lages dagen i forveien eller i store porsjoner. Den blir bare bedre jo lenger den står! Suppen er en god kilde til lykopen, fiber, vegetabilsk protein og blodsukkervennlige karbohydrater.
Du trenger:
- 1 gul løk
- 2–4 fedd hvitløk
- 2 gulrøtter
- 1 stilk stangselleri
- 1 chili (kan sløyfes)
- 2 bokser/glass med hakket tomater (ca. 500 gram)
- 1 liter grønnsakkraft eller vann med fond/buljong
- 2 dl tørkede røde linser
- Salt
- Pepper
- 1 ts malt spisskummen (kan sløyfes)
Slik gjør du:
- Finhakk løk, hvitløk, gulrøtter, chili og selleri. Surr det i litt olivenolje eller smør til det er blankt. Tilsett malt spisskummen og stek i et minutt til blandingen begynner å dufte.
- Tilsett tomater, vann/kraft og linser.
- Kok opp og la blandingen småkoke i ca. 30 minutter, eller til linsene er møre og suppen har tyknet. Smak til med salt og pepper.
Oppskriften er hentet fra boken min “Carinas sunne kjøkken” HER