Blogg

Eplesalat med agurk & mynte

Epler, agurk og mynte er bare så friskt! De setter i tillegg i gang fordøyelsesprosessene i kroppen som gjør at du føler deg lettere og alt fungerer bedre. Bladspinat og ruccola er næringsrike bladgrønnsaker som man bør innta flere ganger i uken både som mat og i juicen din.

Dette er en av de mange og smakfulle oppskiftene som er en del av mitt 4 ukers mat og liuvsstilskurs “Carinas 5 enkle”. 

Les mer HER

Epler, agurk og mynte er bare så friskt! De setter i tillegg i gang fordøyelsesprosessene i kroppen som gjør at du føler deg lettere og alt fungerer bedre. Bladspinat og ruccola er næringsrike bladgrønnsaker som man bør innta flere ganger i uken både som mat og i juicen din.

Husk også å les fremgangsmåten slik at du ikke hopper over det viktige steget av å dresse salatbladene med halvparten av dressingen først. Dette utgjør hele forskjellen.

Det at agurken skrelles og innmaten tas bort, gjør også at smaken blir ekstra god og salaten oppleves som frisk og beholder konsistensen. Denne salaten passer spesielt godt vedsiden av kylling og fet fisk som laks, ørret og makrell.

Salaten

  • 50 gram bladspinat
  • 50 gram ruccola
  • 1 eple av søt-sur type
  • ½ agurk
  • Håndfull ristet pinjekjerner
  • Stor håndfull fersk mynte som brukes til både dressingen og salaten (du trenger mye for å få frem smaken)
  • ½ rødløk
  • Ekte parmesan (helt stykke hvor man skjærer flak fra, ikke ferdig revet.)

 

Dressing

  • 0,25 dl extra virgin olivenolje (du kan bruke alle mine olivenoljer med unntak av chilioljen)
  • 1 ss eplesider eddik
  • Klype salt
  • Ferskkvernet sort pepper
  • 1 ss finhakket fersk mynte
  • 1 ts lønnesirup
  • 1 ts Dijon sennep

Slik gjør du:

  1. Finhakk mynten og pisk sammen dressingen ved å tilsette alle ingrediensene i en beholder og blande disse sammen før du pisker inn olivenoljen med en gaffel. Dette sørger for at den ikke skiller seg. Sett til side.
  2. Grovskrell agurken og skarp ut innmaten og skjær den i passende biter.
  3. Del eplet i lignende biter og skjær rødløken i halv-ringer.
  4. Vend inn halvparten av dressingen i salaten før du anretter den på asjetten sammen med resten av ingrediensene.

 

VIL DU LÆRE MER OG BLI MED PÅ KURS? LES MER HER

urte og eplesalat

Stay Connected

More Updates

byggryn salat

Bygg-gryn salat med asparges, eple og mandler

Visste du at bygg-gryn er Norges eldste kornsort? Den er i tillegg supersunn med masse fiber og kolesterol senkende beta-glukaner, bærekraftig og rimelig!

Den er også så smakfull og kan erstatte både ris og pasta samt spises varm eller kald. Skikkelig norsk supermat altså!

I dag har jeg en smakfull og enkel oppskrift til deg med bygg-gryn med nydelig grønnsaker og valgfri ost. Se etter norsk der du kan fordi vi er så gode på akkurat dette med oster!

10 tips til sunnere matlaging og vaner for nyåret

Nytt år og nye muligheter! Jeg elsker å lage mat som smaker godt samtidig som det gjør både kroppen og hode mitt godt.Her får du tips og en påminnelse om hva det kan være lurt å ha fokus på for å lage mat som smaker godt samtidig som det gir deg gode matlagingsvaner og dermed helse i 2024.

Blodtrykk senkende rødbete juice

Visste du at fersk rødbete juice kan være med på å senke blodtrykket ditt på naturligvis uten bivirkninger? Grunnet innholdet av naturlige nitritter utvider juicen blodårene noe som gjør at blodet flyter lettere. Det øker også kroppens oksygenopptak.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

juice detox carina

Takk for at du har meldt deg på! Husk å sjekk innboksen din. Har du ikke fått e-post fra meg sjekk spam/søppelkassen din.