Dette er en av de mange og smakfulle oppskiftene som er en del av mitt 4 ukers mat og liuvsstilskurs “Carinas 5 enkle”.
Les mer HER
Epler, agurk og mynte er bare så friskt! De setter i tillegg i gang fordøyelsesprosessene i kroppen som gjør at du føler deg lettere og alt fungerer bedre. Bladspinat og ruccola er næringsrike bladgrønnsaker som man bør innta flere ganger i uken både som mat og i juicen din.
Husk også å les fremgangsmåten slik at du ikke hopper over det viktige steget av å dresse salatbladene med halvparten av dressingen først. Dette utgjør hele forskjellen.
Det at agurken skrelles og innmaten tas bort, gjør også at smaken blir ekstra god og salaten oppleves som frisk og beholder konsistensen. Denne salaten passer spesielt godt vedsiden av kylling og fet fisk som laks, ørret og makrell.
Salaten
- 50 gram bladspinat
- 50 gram ruccola
- 1 eple av søt-sur type
- ½ agurk
- Håndfull ristet pinjekjerner
- Stor håndfull fersk mynte som brukes til både dressingen og salaten (du trenger mye for å få frem smaken)
- ½ rødløk
- Ekte parmesan (helt stykke hvor man skjærer flak fra, ikke ferdig revet.)
Dressing
- 0,25 dl extra virgin olivenolje (du kan bruke alle mine olivenoljer med unntak av chilioljen)
- 1 ss eplesider eddik
- Klype salt
- Ferskkvernet sort pepper
- 1 ss finhakket fersk mynte
- 1 ts lønnesirup
- 1 ts Dijon sennep
Slik gjør du:
- Finhakk mynten og pisk sammen dressingen ved å tilsette alle ingrediensene i en beholder og blande disse sammen før du pisker inn olivenoljen med en gaffel. Dette sørger for at den ikke skiller seg. Sett til side.
- Grovskrell agurken og skarp ut innmaten og skjær den i passende biter.
- Del eplet i lignende biter og skjær rødløken i halv-ringer.
- Vend inn halvparten av dressingen i salaten før du anretter den på asjetten sammen med resten av ingrediensene.
VIL DU LÆRE MER OG BLI MED PÅ KURS? LES MER HER
