Dette er en av de mange og smakfulle oppskiftene som er en del av mitt 4 ukers mat og liuvsstilskurs “Carinas 5 enkle”.
Les mer HER
Min appelsinsalat er bare så god og forfriskende! Rødløk, chili, fetaost og friske urter sørger for at både smaksløkene og fordøyelsen settes i gang.
Og det er bare så tilfredsstillende når man får salt, syre, sødme og styrken fra chilien i en og samme rett.
Peanøttene setter en ekstra spis på det og gir både tekster i form av «crunch», protein og sunt fett. Naturell peanøtter er det absolutt sunneste, men en liten håndfull med jalapenos peanøtter fra Nøttegården løfter denne retten virkelige til nye høyder. De har et helt spesielt krydder.
I selve kurset vil du også få videoer med konkrete produkttips og video hvor jeg lager denne salaten.
Du trenger:
- 2 appelsiner
- ½ rødløk
- Håndfull fersk mynte
- Håndfull fersk koriander
- Chili flak etter smak (du kan også bruke fersk chili om du ikke får tak i flak)
- Fetaost (* se produktanbefalinger)
- Salt
- Peanøtter naturell eller jalapenos peanøtter fra Nøttegården (* se produktanbefalinger)
- Extra virgin oliveolje alle mine kan brukes, men jeg anbefaler min chili olivenolje til denne retten.
Slik gjør du:
Skjær bort skallet og mest mulig av det hvite på appelsinene. Skjær så i skiver.
Skjær rødløken i halv-ringer og legg både appelsin og løk på en asjett.
Dryss over olivenolje, chiliflak og havsalt.
Legg så over fetaost, urter og peanøtter og dryss over litt ekstra olivenolje og en klype flaksalt før servering.
Har du chilioljen min anbefaler jeg å drysse denne over før servering.
VIL DU LÆRE MER OG BLI MED PÅ KURS? LES MER HER