Blogg

Nonnas hemmeligheter for et godt og langt liv

Da jeg var i Italia var nonnas hemmeligheter for en god helse og høy alderdom noe som stod sentralt på min agenda. David Mariani er en kjent helse-guru og bestselgende forfatter i Italia og jeg var så heldig å bli invitert til hans hjemby Montecatini i hjertet av Toscana i forbindelse med prosjektet mitt. Her brukte vi dagen sammen til å snakke om livsstil og helse mens vi vandret sammen i det flotte termalske spaanlegget som byen er kjent for, Terme di Montecatini.

David har vært i fitness- og helse bransje i over 20 år og er kjent for sin forskning på alderdom og helse. Han har intervjuet mange personer som alle er over 100 år. 

Et av intervjuene som David husket best var det han gjorde med en av Italias eldste innbyggere; Antonella på 107 år! Hun vokste opp på landsbygden i Toscana og deler hennes hemmeligheter … 

 

Antonellas (107) beste tips for et sunt og langt liv 

 

1. Det er viktig med en åndelig tilnærming til livet. «Tiden er ikke min, den kommer fra Herren.» 

2. Spis mindre kjøtt. «Da jeg vokste opp spiste vi kjøtt kun 4- 6 ganger i året. Kjøtt var forbeholdt til fest og helligdager.» 

3. Spis mindre meieriprodukter. «Melk og ost var rikmanns-kost og vi drakk aldri melk.» 

4. Spis mye grønnsaker, i sesong og gjerne fra egen hage/gård. 

5. Spis mindre mengder stivelse og mer grønnsaker. «Vi spiste pasta hver dag men da med en riktig balanse av ca. 50 gram pasta sammen med 200 gram grønnsaker.» 

6. Spis belgvekster, kikerter og linser. 

7. Vær i bevegelse. Kroppen er skapt for å brukes. «Da jeg vokste opp var vi aktive hele dagen, gjerne i 8-9 timer!» 

8. Drikk moderate mengder med alkohol. «Jeg drikker lite alkohol, kanskje et glass vin nå og da.» 

9. Spis en lett middag med hovedfokus på grønnsaker. 

10. Spis enkle, rene ting. «Grunnpilaren i kostholdet mitt er grønnsaksbaserte supper, hjemmelaget brød og det som naturen gir meg.» 

 

Hva synes du om disse rådene og hvilke er du mest enig i? Legg gjerne igjen en kommentar til meg:)

Carina

 

nonna pasta italia
Nonna

Stay Connected

More Updates

byggryn salat

Bygg-gryn salat med asparges, eple og mandler

Visste du at bygg-gryn er Norges eldste kornsort? Den er i tillegg supersunn med masse fiber og kolesterol senkende beta-glukaner, bærekraftig og rimelig!

Den er også så smakfull og kan erstatte både ris og pasta samt spises varm eller kald. Skikkelig norsk supermat altså!

I dag har jeg en smakfull og enkel oppskrift til deg med bygg-gryn med nydelig grønnsaker og valgfri ost. Se etter norsk der du kan fordi vi er så gode på akkurat dette med oster!

10 tips til sunnere matlaging og vaner for nyåret

Nytt år og nye muligheter! Jeg elsker å lage mat som smaker godt samtidig som det gjør både kroppen og hode mitt godt.Her får du tips og en påminnelse om hva det kan være lurt å ha fokus på for å lage mat som smaker godt samtidig som det gir deg gode matlagingsvaner og dermed helse i 2024.

Blodtrykk senkende rødbete juice

Visste du at fersk rødbete juice kan være med på å senke blodtrykket ditt på naturligvis uten bivirkninger? Grunnet innholdet av naturlige nitritter utvider juicen blodårene noe som gjør at blodet flyter lettere. Det øker også kroppens oksygenopptak.

Én kommentar

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

juice detox carina

Takk for at du har meldt deg på! Husk å sjekk innboksen din. Har du ikke fått e-post fra meg sjekk spam/søppelkassen din.