Bygg-gryn salat med asparges, eple og mandler (2-3 porsjoner)
Bygg-gryn er Norges eldste kornsort og inneholder masse fiber og antioksidanter, i tillegg til å være svært bærekaftig. Denne salaten kan du tilsette enten ekte feta ost eller en hvit geitost som chevre om du tåler det. De er ikke laget på ku-melk.
- 2 dl. bygg-gryn (ukokt mengde)
- 4- 5 ss extra virgin olivenolje. Har du mine olivenoljer kan du bruke alle, men basilikum , trøffel og chilioljen er ekstra gode til denne retten.
- Maldon havsalt/Himalayasalt
- Asparges
- Håndfull ristet mandler
- Fersk mynte
- 1/ 2 rødløk
- 1 eple av syrlig type
- saften fra 1/2 appelsin
- saften fra 1/2 lime
- Feta lignende ost eller en chevre (hvit geitost)
Slik gjør du:
1.Kok bygg-grynet mørt og avkjøl. Dette kan gjøres flere dager i forveien.
2.Damp eller kok aspargesen mør (maks 5 min)
3. Rist mandlene i ovnen eller i en panne og grovhakk. Dette kan man også gjøre i større porsjoner på forhånd.
4.Skjære eplene i terninger og finhakk fersk mynte.
5. Tilsett olivenolje, salt og saften fra sitrusfruktene og bland godt med grynene før du tilsetter resten av ingrediensene.
Håper det smaker.
Lykke til!
Carina