Blogg

Søtpotet suppe med chili & spinat

Søtpotet er en sunn og søtere variant av den vanlige poteten. Den er, som navnet avslører, søt, og den har en nydelig oransjefarge som vitner om innholdet av betakaroten. Den er også en god kilde til vitamin E. Denne suppen er fyldig og har en fin balanse mellom salt og søt, og den er en av mine favorittsupper fra Juice Detox boken min.

Suppen er veldig enkel å lage og du trenger følgende ingredienser:

  • 300 g søtpoteter
  • 1 middels stor gul løk
  • 2–3 fedd hvitløk
  • 2 selleristenger
  • 2 håndfuller fersk spinat
  • 1/2 chili
  • 1 liter vann (kraft om du har det)
  • 1 ss (pulver) eller 1 terning økologisk buljong 1 ts extra virgin olvenolje eller ekt smør til steking. Har du kraft er det selvsagt fantastisk å bruke i stedet for. 

 

Slik gjør du: Stek grovhakket løk, hvitløk, selleri og chili i olje/smør i noen minutter. Skrell søtpoteten, og skjær den i terninger på ca. 1 cm i størrelse.  Kok opp vann sammen med buljongen/kraften, og tilsett dette sammen med søtpotetterningene. Kok til søtpotetene er møre, i ca. 15 minutter. Kjør suppen glatt i en blender, kjøkkenmaskin eller med en stavmikser. Smak til med litt Himalayasalt (vær forsiktig med mengden!). Rør inn spinaten før servering.

Vil du ha flere ligende oppskrifter? SE JUICE DETOX BOKEN MIN HER

Stay Connected

More Updates

Blodtrykk senkende rødbete juice

Visste du at fersk rødbete juice kan være med på å senke blodtrykket ditt på naturligvis uten bivirkninger? Grunnet innholdet av naturlige nitritter utvider juicen blodårene noe som gjør at blodet flyter lettere. Det øker også kroppens oksygenopptak.

urte juice

Forfriskende urte-juice!

Denne grønne juicen er super fresh og kombinasjonen av agurk, mynte og basilikum gjørdenne til en vinner og min favoritt juice.
Urter virker antibakterielle og er en god kilde til antioksidanter.

Helsebringende ingefær juiceshot

Ingefær er en fantastisk rot som dyrkes i Kina, India og flere afrikanske land hvor den har vært brukt i mange tusen år i. Det er den kraftige underjordiske stengelknollen som er spiselig, og den spesielle fasongen kommer av flere bladskudd og utvekster under vekstperioden.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

juice detox carina

Takk for at du har meldt deg på! Husk å sjekk innboksen din. Har du ikke fått e-post fra meg sjekk spam/søppelkassen din.