Min historie & media

Om meg

Lillia

Jeg er en skikkelig «matmoms» og valget mellom kokkeverden og helseverden har alltid skapt litt utfordringer for meg. Jeg vurderte lenge kokkeyrket, men visste at det ikke ville føre meg dit jeg ville helsemessig på det tidspunktet.

Fra jeg var rundt 8-9 år begynte jeg å legge på meg kraftig og slet med en del helseplager som kronisk ørebetennelse, urinveisinfeksjon, heshet og slim i luftveiene samt astma. Jeg var også ofte sliten og humørsyk. Du ser før-bilder av meg på denne siden…

Som tenåring utviklet dette seg og gav uttrykk i form av alvorlig akne, depresjoner, dårlig selvtillit og et anstrengt forhold til egen kropp og utsendende.

En ettermiddag hadde jeg bestilt en hudpleie time for å prøve å forbedre aknen min. Klinikken lå i 2. etasje og jeg måtte gå opp noen trapper. Da jeg ankom resepsjonen var jeg så andpusten at jeg følte et behov for å unnskylde meg til resepsjonisten. Jeg sa at jeg var forkjølet. Så flau var jeg over min elendige helse og kondisjon. Jeg var 22 år og allerede i totalt forfall. Noe måtte skje.

Den ettermiddagen ble et vendepunkt for meg og siden da har jeg jobbet med å endre min egen livsstil og studere viktigheten av kosthold, ernæring og fysisk aktivitet. Gradvis har jeg blitt en bedre, friskere, og psykisk og fysisk sterkere versjon av meg selv. Denne prosessen har hjulpet meg å bygge opp selvtilliten min. Jeg spiller nå på lag med kroppen min, og kroppen min på lag med meg.

JEG ER UTDANNET:

  • Personlig trener (UIA)
  • Kostholdsrådgiver (UIA)
  • Plantebasert kokk (Matthew Kenny Culinary Academy)
  • Norges første juiceterapeut (England)
  • Olivenolje sommelier (London/ New York)
  • Fagteknikker i bærekraftig matopplevelser (Norland Fagskole)

 

Høsten 2023 flytter jeg til London for å virkeliggjøre drømmen min om å studere på Le Cordon Bleu- en av verdens mest prestigefylte kokkeskoler for å studere kulinarisk ernæring og mat trender. 

Jeg er forfatter av fem bøker innen juicing, mat og helse og er også gründer av en naturlig og ren hudpleie serie som heter Carina Lifestyle Plantbased Skincare og du finner nettsiden til den HER

Vedsiden av firmaet jobber jeg også som kursholder på Geitmyra Matkultur senter for barn. 

media

I løpet av årene har jeg bidratt som ekspert og skribent til media inkludert tv, aviser og magasiner. Her er en liten oversikt over noe av det jeg har gjort.

GMN

Jeg har gjestet God Morgen Norge flere ganger med juicing!

Nitimen NRK

Jeg har også vært gjest hos Nitimen flere ganger.

Hjemmet

Jeg har vært heldig å vært på forsiden av Hjemmet ukeblad flere ganger.

Dagbladet

Jeg har bidratt med kunnskap og innhold til både Dagbladet og VG.

Shape-up

Jeg har jobbet som skribent for magasiner som Shape-Up og iForm

Stella Magasin

Jeg har hatt egen trening & helse spalte i Stella Magasin i flere år.

carina på GMN

“Matekspert Carina Hultin Dahlmann sier hvilke sju matvarer du enkelt kan erstatte med et sunnere alternativ. ” Dagbladet 

juice detox carina

Takk for at du har meldt deg på! Husk å sjekk innboksen din. Har du ikke fått e-post fra meg sjekk spam/søppelkassen din.