Blogg

Proteinrike ur-korn vafler

Det finnes få matvarer som er så representativ for norsk mattradisjoner som vafler. Store og små liker de søte hjertene som smøres med smør, syltetøy, rømme og brunost, men dessverre er ikke de tradisjonelle vaflene like bra for hverken helsen eller vekten vår.

Vanlig vafler er ofte fulle av hvitt sukker og raffinert hvetemel. Hvetemel er det mange som ikke tåler godt og kan gi fordøyelsesbesvær. Derfor har jeg utviklet denne oppskriften for en sunnere vri på vafler- full av næring som også holder blodsukkeret mye mer stabilt.

De er veldig mettende grunnet proteinrik mandelmel og kan gjerne være et komplett måltid. Vaflene er også perfekte å ha med som matpakke på påskefjellet eller som piknikmat når våren ankommer.

Du trenger:

 

  • 2 egg
  • 1/2 ts salt
  • 2 ss kokossukker, lønnesirup eller honning
  • 1/2dl mandelmel
  • 2 dl u-søtet mandelmelk
  • 3 dl siktet emmer eller speltmel

 

Sik gjør du: Bland sammen alle ingrediensene og la den stå og svelle litt før du steker dem i et vaffeljern som smøres med extra virgin olivenolje. Toppes gjerne med friske bær eller tinte bær som du søter med litt kokossukker, lønnesirup eller honning.

Lykke til med matlagingen!

Carina

 

 

protein vafler

Stay Connected

More Updates

Blodtrykk senkende rødbete juice

Visste du at fersk rødbete juice kan være med på å senke blodtrykket ditt på naturligvis uten bivirkninger? Grunnet innholdet av naturlige nitritter utvider juicen blodårene noe som gjør at blodet flyter lettere. Det øker også kroppens oksygenopptak.

urte juice

Forfriskende urte-juice!

Denne grønne juicen er super fresh og kombinasjonen av agurk, mynte og basilikum gjørdenne til en vinner og min favoritt juice.
Urter virker antibakterielle og er en god kilde til antioksidanter.

Helsebringende ingefær juiceshot

Ingefær er en fantastisk rot som dyrkes i Kina, India og flere afrikanske land hvor den har vært brukt i mange tusen år i. Det er den kraftige underjordiske stengelknollen som er spiselig, og den spesielle fasongen kommer av flere bladskudd og utvekster under vekstperioden.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

juice detox carina

Takk for at du har meldt deg på! Husk å sjekk innboksen din. Har du ikke fått e-post fra meg sjekk spam/søppelkassen din.