Blogg

Proteinrike ur-korn vafler

Det finnes få matvarer som er så representativ for norsk mattradisjoner som vafler. Store og små liker de søte hjertene som smøres med smør, syltetøy, rømme og brunost, men dessverre er ikke de tradisjonelle vaflene like bra for hverken helsen eller vekten vår.

Vanlig vafler er ofte fulle av hvitt sukker og raffinert hvetemel. Hvetemel er det mange som ikke tåler godt og kan gi fordøyelsesbesvær. Derfor har jeg utviklet denne oppskriften for en sunnere vri på vafler- full av næring som også holder blodsukkeret mye mer stabilt.

De er veldig mettende grunnet proteinrik mandelmel og kan gjerne være et komplett måltid. Vaflene er også perfekte å ha med som matpakke på påskefjellet eller som piknikmat når våren ankommer.

Du trenger:

 

  • 2 egg
  • 1/2 ts salt
  • 2 ss kokossukker, lønnesirup eller honning
  • 1/2dl mandelmel
  • 2 dl u-søtet mandelmelk
  • 3 dl siktet emmer eller speltmel

 

Sik gjør du: Bland sammen alle ingrediensene og la den stå og svelle litt før du steker dem i et vaffeljern som smøres med extra virgin olivenolje. Toppes gjerne med friske bær eller tinte bær som du søter med litt kokossukker, lønnesirup eller honning.

Lykke til med matlagingen!

Carina

 

 

protein vafler

Stay Connected

More Updates

byggryn salat

Bygg-gryn salat med asparges, eple og mandler

Visste du at bygg-gryn er Norges eldste kornsort? Den er i tillegg supersunn med masse fiber og kolesterol senkende beta-glukaner, bærekraftig og rimelig!

Den er også så smakfull og kan erstatte både ris og pasta samt spises varm eller kald. Skikkelig norsk supermat altså!

I dag har jeg en smakfull og enkel oppskrift til deg med bygg-gryn med nydelig grønnsaker og valgfri ost. Se etter norsk der du kan fordi vi er så gode på akkurat dette med oster!

10 tips til sunnere matlaging og vaner for nyåret

Nytt år og nye muligheter! Jeg elsker å lage mat som smaker godt samtidig som det gjør både kroppen og hode mitt godt.Her får du tips og en påminnelse om hva det kan være lurt å ha fokus på for å lage mat som smaker godt samtidig som det gir deg gode matlagingsvaner og dermed helse i 2024.

Blodtrykk senkende rødbete juice

Visste du at fersk rødbete juice kan være med på å senke blodtrykket ditt på naturligvis uten bivirkninger? Grunnet innholdet av naturlige nitritter utvider juicen blodårene noe som gjør at blodet flyter lettere. Det øker også kroppens oksygenopptak.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

juice detox carina

Takk for at du har meldt deg på! Husk å sjekk innboksen din. Har du ikke fått e-post fra meg sjekk spam/søppelkassen din.