De er i tillegg melke-frie, veganske (om du kun bruker kokossukker), gir god metthetsfølelse og holder blodsukkeret stabilt. Olivenoljen er den hemmelige ingrediensen, og når du baker med en kvalitets extra virgin olivenolje får du mat som smaker godt, gjør godt og ikke minst er himmelsk myke og saftige!
Oppskriften gir ca. 12 snurrer.
Du trenger…
Til deigen:
- 2,5 dl. lunket vann
- 1 dl. Extra virgin olivenolje pluss ekstra til pensling av deigen senere. Du kan bruke alle av mine olivenoljer med unntak av chilioljen. Les mer om oljene mine her
- 1 ts. finmalt Himalaya salt
- 460 gram siktet speltmel
- 1/3 pakke tørrgjær
- 1 dl flytende honning eller 75 gram kokossukker
- Kanel
Slik gjør du:
- Start deigen med å blande ut gjær i lunket vann og tilsett olje, salt og honning/kokossukker.
- Bland sammen før du tilsetter melet og jobber den til en smidig deig. Vær obs på at mel-mengder kan variere og derfor begynner jeg med det våte slik at jeg kan føle meg frem til riktig mengde. Deigen skal være myk og smidig og litt “smør-aktig”.
- Legg til heving under plast eller et klede i 40-60 minutter.
- Når deigen er hevet kjevler du den ut til en rektangel som er ca. 0,5 cm tykk.
- Pensle deigen godt med olivenolje, dryss på kokossukker og rikelig med kanel.
- Rull deigen sammen til en pølse og bruk en kniv eller lignende til å dele deigen i 12 like deler.
- Etterhev i 30- 40 minutter på et stekebrett.
- Stek på. 225 grader i midten av ovnen i ca. 10- 12 minutter.
Lykke til med baking!
Carina