Blogg

Karamell-eplepops med gresskarcrunch

Disse er perfekte til barnebursdager, eller til å ta med på jobbfest. Eple og karamell er en lekker smakskombinasjon. Denne oppskriften er en sunnere variant uten raffinert sukker, og eplene serveres som en «cake pop»! Eplepopsene er en god kilde til fiber, antioksidanter, protein og sunt fett. Gresskarkjerner er en god kilde til mineralet sink, som styrker immunforsvaret vårt.

«Eplepop»

1–2 epler (gjerne av en frisk, lett syrlig type)

Slik gjør du:

Lag eplekuler med en skje som brukes til å lage melonkuler. Du skal ikke skrelle eplet. Legg bitene i sitronvann for at de ikke skal oksidere og bli brune.

Daddel-karamell

10 steinfrie dadler
1,5 dl vann
½ dl lønnesirup
¾ dl smeltet kokosolje
1 ts vaniljeekstrakt (kan sløyfes)
½ ts Himalaya-salt

Slik gjør du:

1. Bløtlegg dadlene i ca. 30 minutter. NB! Spar på vannet!
2. Når dadlene er myke, legger du alle ingrediensene i en blender eller food prosessor, og tilsetter litt av bløtleggingsvannet. Ha i mer etter behov. Blandingen skal ha en karamellaktig konsistens.

Gresskar-crunch
1 dl gresskarkjerner (rå, naturell)
1 ss kokossukker
½ ts vaniljefrø eller frøene fra ½ vaniljestang (kan sløyfes)
1 klype salt

Slik gjør du:

1. Kjør alle ingrediensene i en food prosessor eller blender til de er finmalt. Ha dem over i en bolle og sett den til side.
Slik setter du det sammen:
1. Tørk eplekulene og stikk en cake pop/pinne i midten av hver kule, fra siden hvor epleskallet er.
2. Dypp kulen i karamell.
3. Dypp den så i strø og sett den til side på et bakepapir eller en asjett.
4. Når du har laget alle, setter du dem i kjøleskapet i ca. 30 minutter for at karamellen skal stivne.

Tips! Alt med unntak av eplekulene kan lages dagen før eller flere dager i forveien. Før servering trenger du da bare å lage eplekulene og dyppe dem i karamell og strø. Cake-pop-pinner finner du i hobbybutikker og utvalgte kjøkkenbutikker og dagligvarebutikker.

Lykke til med matlagingen!

Carina

 
eplepops

Stay Connected

More Updates

byggryn salat

Bygg-gryn salat med asparges, eple og mandler

Visste du at bygg-gryn er Norges eldste kornsort? Den er i tillegg supersunn med masse fiber og kolesterol senkende beta-glukaner, bærekraftig og rimelig!

Den er også så smakfull og kan erstatte både ris og pasta samt spises varm eller kald. Skikkelig norsk supermat altså!

I dag har jeg en smakfull og enkel oppskrift til deg med bygg-gryn med nydelig grønnsaker og valgfri ost. Se etter norsk der du kan fordi vi er så gode på akkurat dette med oster!

10 tips til sunnere matlaging og vaner for nyåret

Nytt år og nye muligheter! Jeg elsker å lage mat som smaker godt samtidig som det gjør både kroppen og hode mitt godt.Her får du tips og en påminnelse om hva det kan være lurt å ha fokus på for å lage mat som smaker godt samtidig som det gir deg gode matlagingsvaner og dermed helse i 2024.

Blodtrykk senkende rødbete juice

Visste du at fersk rødbete juice kan være med på å senke blodtrykket ditt på naturligvis uten bivirkninger? Grunnet innholdet av naturlige nitritter utvider juicen blodårene noe som gjør at blodet flyter lettere. Det øker også kroppens oksygenopptak.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

juice detox carina

Takk for at du har meldt deg på! Husk å sjekk innboksen din. Har du ikke fått e-post fra meg sjekk spam/søppelkassen din.