Slik lager du verdens beste pesto på 1-2-3!

pesto olivenolje

Jeg tipper du har hørt om pesto, den grønne sausen som kommer fra Italia, men visste du at den ofte er jukset med og smaker ingenting som ekte pesto som kommer fra Genoa i Nord-Italia (Pesto Genovese)?

Den du kjøper i butikken er mest sannsynligvis u-ekte og består av billige råvarer som raffinert solsikke olje, cashew nøtter i stedet for pinjekjerner og løype i stedet for ekte ost.

Forskjellen på å lage det selv er enorm og jeg garanterer at du aldri kommer til å kjøpe pesto igjen fordi du klarer det så mye bedre selv på 1-2-3!

Hemmelighetene bak verdens beste pesto er å lage den i en pessel og morter, bruke ekte reggiano parmesan (og eventuelt halvparten pecorino) sammen med den riktige typen extra virgin olivenoljen som er mild og ikke dominerer pestoen.

Det er her min Biancolilla evoo kommer inn i bildet!

Oppskrift Pesto Genovese

  • Blader fra en hel basilikum plante
  • Stor klype Maldon grovt havsalt
  • Fingerspiss fersk hvitløk
  • Ca. 1 håndfull ferskrevet Reggiano parmesan (og eventuelt halvparten pecorino)
  • 40 gram ristet (naturell) pinjekjerner
  • Ca. 1, 5 dl. Biancolilla EVOO.

Slik gjør du: Sammen med saltet knuser du basilikumbladene i en morter. Tilsett dermed hvitløk, pinjekjerner og etter hvert revet ost og evoo. Bland til en saus og smak eventuelt til med mer salt.

Secolo21 Extra virgin olivenolje- Monocultivar Biancolilla

SISTE INNLEGG

SOSIAL MEDIA

Meld deg på mitt nyhetsbrev

Få tips, inspirasjon og tilbud!

KATEGORIER