Jeg elsker rabarbra grunnet den sure og friske smaken. Den er også noe som vokser i mange norske hager og som er en god kilde til antioksidanter.
Rabarbra er også kjent for å være Nordens ginseng og smaker nydelig sammen med basilikum og min basilkum extra virgin olivenolje! Olivenolje gir god smak, fyldigere konsistens, økt næringsopptak og bedre blodsukker regulering.
Du kan bestille oljen min HER
Jeg bruker også honning som søtning for et sunnere alternativ og for å beholde den fine rosa fargen.
Om du ønsker et vegansk alternativ kan du bruke lønnesirup eller kokosblomstsukker men syltetøyet vil bli brunt.
- 400 gram rabarbra
- 1/2- 1 dl honning (smak deg litt frem da det kommer an på både rabarbraen og honning hvor mye du trenger)
- 3/ 4 ts. finmalt Himalaya salt
- 2- 3 ss av min extra virgin olivenolje med basilikum
- 1 håndfull fersk basilikum blader
Slik gjør du: Vask rabarbraen og skjær i ca. 2 cm store biter. I en gryte legger du rabarbra, salt og honning. Kok opp og la småkoke i ca. 10 min. Smak eventuelt til med mer honning. Når det er ferdig kokt rører du inn olivenolje og finstrimlet basilkum blader. Rør rundt og avkjøl.