Det finnes få matvarer som er så representativ for norsk mattradisjoner som vafler. Store og små liker de søte hjertene som smøres med smør, syltetøy, rømme og brunost, men dessverre er ikke de tradisjonelle vaflene like bra for hverken helsen eller vekten vår.
Vanlig vafler er ofte fulle av hvitt sukker og raffinert hvetemel. Hvetemel er det mange som ikke tåler godt og kan gi fordøyelsesbesvær. Derfor har jeg utviklet denne oppskriften for en sunnere vri på vafler- full av næring som også holder blodsukkeret mye mer stabilt.
De er veldig mettende grunnet proteinrik mandelmel og kan gjerne være et komplett måltid. Vaflene er også perfekte å ha med som matpakke på påskefjellet eller som piknikmat når våren ankommer.

Du trenger:
- 2 egg
- 1/2 ts salt
- 2 ss kokossukker, lønnesirup eller honning
- 1/2dl mandelmel
- 2 dl u-søtet mandelmelk
- 3 dl siktet emmer eller speltmel
Sik gjør du: Bland sammen alle ingrediensene og la den stå og svelle litt før du steker dem i et vaffeljern som smøres med extra virgin olivenolje. Toppes gjerne med friske bær eller tinte bær som du søter med litt kokossukker, lønnesirup eller honning.