GRATIS FRAKT OVER 499 KR - RASK LEVERING - PERSONLIG SERVICE

Olivenolje og ur-korn flat breads

flatbreads olivenolje

Olivenolje og ur-korn «flat breads» (ca. 8 stykker)

«Flat breads» er en slags krysning mellom en pizza bunn og nan brød, og kaller jeg det flatbrød på norsk, får det jo en annen betydning. Disse brødene er sprøe på utsiden og myke på innsiden så lenge du ikke steker de for lenge.

Jeg steker mine på en pizza stein og da blir de perfekte. Du kan skaffe en slik stein til maks 500 kr i mange butikker og det er verdt investeringen. Sørg for at du leser mine pizza stein tips under i «slik gjør du delen».

Jeg anbefaler også at du bruker ur-korn av høy kvalitet som spelt og emmer mel fra Holli Mølle. Det selges i alle helsekostbutikker og Meny dagligvarer butikker. Når det gjelder olivenolje anbefaler jeg selvsagt mine Secolo21 extra virgin olivenoljer fra Sicilia! Du kan lese mer og bestille de her

Du trenger:

Til deigen:

  • 3 dl. lunket vann
  • 8 ss. olivenolje (Du kan bruke alle 3 Secolo21 EVOO, ikke chili til deigen)
  • 1, 5 ts. finmalt Himalaya salt
  • 300 gram siktet speltmel
  • 250 gram finmalt sammalt spelt eller emmermel
  • 1/3 pakke tørrgjær

Til topping:

  • God extra virgin olivenolje. Gjerne mine Secolo21 oljer og ikke minst min chiliolje!
  • Tørket oregano eller lignende krydder
  • Maldon havsalt
  • Revet parmesan ost
  • Tørket hvitløk flak

 

Tips! Dette kan være litt vanskelig å få tak i tørket hvitløk, men det utgjør hele forskjellen! Dette er tørket biter av hvitløk som blir ekstra sprø og gir en mild hvitløk smak. Jeg har kjøpt på helsekosten. Alternativt kan du blande finrevet hvitløk i oljen før pensling.

Min økologisk Secolo21 extra virgin chiliolje er supergod å pensle brødene med. Les mer her

Slik gjør du:

  1. Har du en pizza stein setter du den inn i en kald ovn og skrur ovnen til maks temperatur før du begynner på deigen. Steinen må stå i minst 45 minutter før du bruker den for å bli ordentlig varm.
  2. Start deigen med å blande ut gjær i lunket vann og tilsett olje og salt.
  3. Bland sammen før du tilsetter melet og jobber sammen til en smidig deig. Vær obs på at mel-mengder kan variere og derfor begynner jeg med det våte slik at jeg kan føle meg frem til riktig mengde.
  4. Legg til heving under plast eller et klede i 30- 40 minutter.
  5. Når deigen er klar tar du en mengde deig tilsvarende en tennis ball og strekker ut på bakepapir med fingrene. Den skal være tynn men ikke gjennomsiktig.
  6. Pensle med masse olivenolje, strø på revet parmesan, krydder og en klype Maldon salt.
  7. Om du har en pizza stein legger du brødene med bakepapiret på steinen og venter ca. 2- 3 minutter til en skorpe har dannet seg.
  8. Så napper du ut bakepapiret og steker videre i ca. 4- 5 minutter. Det er viktig å steke uten bakepapir slik at fukten forsvinner fra deigen og gir en nydelig, sprø steinovns bunn. Pass på å ikke oversteke de om du vil ha litt mykhet.
  9. Har du ikke pizza stein kan du steke på brett på ca. 225 grader i midten av ovnen i ca. 10- 12 minutter.

Disse smaker så godt med min Biancolilla pesto!