GRATIS FRAKT OVER 499 KR - RASK LEVERING - PERSONLIG SERVICE

Olivenolje og spelt eplepai

spelt pai med olivenolje

Denne paien er utrolig smakfull samtidig som den gir deg smarte byggeklosser for kroppen! Når du bruker extra virgin olivenolje både i deigen og i fyllet, gir det deg sunne fettsyrer, masse antioksidanter og god smak.

Det utradisjonelle fyllet med epler, basilikum, pinjekjerner og EVOO er både spennende, smakfull og helsebringende. Dette er en nordisk-middelhavsrett som du bare må prøve og en fin måte å lære mer om olivenoljens mange muligheter på kjøkkenet!

Paideigen:

400 gr. fint spelt mel

1 ts. salt (jeg bruker kun Himalaya salt)

2 ss. kokossukker

1 dl. av min Secolo21 Biancolilla, Moresca eller Nocellara del Belice extra virgin olivenolje

1,5 dl. kaldt vann

Du kan bruke alle mine 3 extra virgin olivenolje til denne oppskriften.

Slik gjør du: Bland alle de tørre ingrediensene før du tilsetter vannet og olivenoljen. Arbeid raskt med å forme en deig, og sørg for at du ikke knarr den. Gjør du det, utvikles glutenet og deigen blir seig og ikke lett og sprø. Set deigen i kjøleskapet til hviling mens du lager fyllet.

Når du har laget fyllet og deigen har hvilt, tar du 2/3 av deigen og ruller den ut på et bakepapir slik at den passer til paiformen din (ca. 24-26 cm). Smør formen med olivenolje før du legger deigen i den og bruk en gaffel til å prikke hull i deigen slik at den ikke hever seg for mye når du forsteker den.

Forstek pai bunnen på 200 grader i ca. 10 minutter slik at en skorpe har formet. Dette forebygger en våt bunn.

Denne paien er nydelig og gi koppen gode byggeklosser.

Fyllet:

Ca. 8 store epler. Skrelt og snittet i tynne skiver

½ ts. salt

6 ss. kokossukker

2 ss. av min Secolo21 Biancolilla, Moresca eller Nocellara del Belice extra virgin olivenolje

40 gr. pinjekjerner

1 ss. malt kanel

1 håndfull frisk basilikumblader

1 håndfull ferske tranebær eller tyttebær

Slik gjør du: tilsett epleskivene og bland alle ingrediensene sammen. Tilsett fyllet i den forstekte pai-bunnen og rull ut resten av deigen og legg som et lokk. Pensle den gjerne med et pisket egg for et blankt resultat. Stek paien på 180 grader (redusert fra 200!) i ca. 30-40 minutter til den er gylden. Nyt!