
Baking med olivenolje er enkelt, sunt og smakfullt og jeg håper du har forsøkt mine flatbreads som du finner oppskrift på her
Denne uken har jeg lyst til å dele mine olivenolje og honning spelt rundstykker. De er superpopulære i familien min og nå tenkte jeg at de måtte deles med deg og. De er litt brioche-aktige grunnet oljen og honningen og er uimotståelig myke og gode;)
Jeg anbefaler at du bruker ur-korn av høy kvalitet som spelt og emmer mel fra Holli Mølle. Det selges i alle helsekostbutikker og Meny dagligvarer butikker.
Når det gjelder olivenolje anbefaler jeg selvsagt mine prisvinnende Secolo21 extra virgin olivenoljer fra Sicilia! Du kan lese mer og bestille oljene her.

Les mer om og bestill mine prisvinnende olivenoljer her
Olivenolje & honning spelt rundstykker (ca. 8 stykker)
Du trenger:
Til deigen:
- 2,5 dl. lunket vann
- 1 dl. Nocellera del Belice extra virgin olivenolje (men du kan bruke de andre variantene også)
- 1, 5 ts. finmalt Himalaya salt
- 460 gram siktet speltmel
- 1/3 pakke tørrgjær
- 4 ss. flytende honning
Slik gjør du:
- Start deigen med å blande ut gjær i lunket vann og tilsett olje, salt og honning.
- Bland sammen før du tilsetter melet og jobber den til en smidig deig. Vær obs på at mel-mengder kan variere og derfor begynner jeg med det våte slik at jeg kan føle meg frem til riktig mengde. Deigen skal være myk og smidig og litt “smør-aktig”.
- Legg til heving under plast eller et klede i 40-60 minutter.
- Når deigen er klar tar du en mengde deig tilsvarende en tennis ball og elter sammen til et rundstykke. Har du fulgt oppskriften nøye skal det være unødvendig å tilsette mer mel.
- Etterhev i 30- 40 minutter på et stekebrett.
- Pensle rundstykkene med masse olivenolje eller et pisket egg og strø gjerne på sesamfrø før du steker og når de er ferdig hevet.
- Stek på. 225 grader i midten av ovnen i ca. 10- 12 minutter.
- PASS PÅ AT DU IKKE STEKER LENGER ENN AT DE ER BLITT SVAK GYLDNE. Slik beholde de mykhet og fukt.
