GRATIS FRAKT OVER 499 KR - RASK LEVERING - PERSONLIG SERVICE

Supermaten du finner i dagligvaren

juicing

Brokkoli er superfood!

Man trenger ikke å drikke melk for å få i seg rikelig med det viktige mineralet kalsium. Den grønne grønnsaken brokkoli er rik på kalsium uten de slimdannende egenskapene som melk har, samt at den ikke skaper et surt miljø i kroppen din, noe som melk også gjør. Et surt miljø i kroppen kan gi en rekke sykdommer og smerter i muskler og ledd, noe som ikke er ønskelig for en god livskvalitet.

Brokkoli stammer fra kålfamilien og er kjent for å være utrolig helsebringende og rensende for kroppen. Den virker også betennelsesdempende og forebygger kreft, spesielt i magen. Ved å spise brokkoli vil du få i deg  klorofyll som er blodrensende, samt vitamin A og C, folinsyre og enzymer som hjelper på kroppens detoxprosess. Krom i grønnsaken kan hjelpe å stabilisere blodsukkeret og fiberet pektin er med på å mette godt, og regulerer kolesterolnivåene i kroppen ved at pektinet binder seg til gallesyre, noe som forhindrer at kolesterolet frigjøres i blodstrømmen.

Liker du ikke å spise brokkoli? Gjør som meg – Jeg juicer den!

Tips til perfekt brokkoli:

  • Du bør spise minst en 1/2 brokkoli i uken for å oppnå optimale helsefordeler. Som sagt, juice den, og bruk hele brokkolien, inkludert stilken!
  • Den skal være frisk og grønn, desto mørkere, desto mer antioksidanter er det i den.
  • Den skal IKKE ha gule eller brune flekker, da er den gammel.
  • Den skal ikke lukte sterkt eller ubehagelig, men “grønt”.
  • Rens juicemaskinen med en gang hvis ikke vil de helsebringende svovelstoffene lukte fryktelig vondt etter en stund!
  • Den bør spises innen 1- 2 dager etter innkjøp, men kan oppbevares i 4 dager hvis du oppbevarer den kjølig.