GRATIS FRAKT OVER 499 KR - RASK LEVERING - PERSONLIG SERVICE

Juicing- veien til god helse

carina hultin dahlmann

I en hektisk hverdag er det lett å ty til enkle løsninger – også i matveien. Mange av oss har dessverre glemt hva det vil si å spise ren, ordentlig og sunn mat.

Mesteparten av det vi inntar daglig er tvert imot en etterligning av mat, en sammenblanding av industrielle fremstilte produkter. Ser du en oppramsing av fremmedord og kjemiske formler på innholdslisten, er det ikke «ordentlig» mat. Har du noen gang sett suppeposer voksende på en tomatplante?

Matvanene våre har endret seg voldsomt i løpet av de siste tiårene. De kokte grønnsakene er erstattet av halvfabrikkerte retter som er varmet og ferdige på 20 minutter. Vi kjører ungene til trening, og vi kjører til butikken. Gjerne hver dag – og handler med oss fristende påfyll i farta. Det er ikke rart vi er blitt mer overvektige, sykere og mangler viktige næringsstoffer. Mange av oss har tilsynelatende glemt de fantastiske matvarene naturen har å tilby oss – ekte varer, fulle av alle de stoffene vi trenger for å holde oss friske gjennom livet. Frukt og grønt skal utgjøre en stor del av vårt daglige kosthold, men de fleste undersøkelser viser at vi spiser altfor lite frukt og grønt. Heldigvis finnes det en løsning. Ved å juice grønnsakene får vi i oss mer av naturens godsaker – og det smaker godt.

Juicing er en fantastisk måte å øke ditt daglig frukt- og grønnsaksinntak!

Visste du at i:

  • Norge anbefaler myndighetene å spise minst 5 om dagen av frukt og grønt
  • Danmark anbefaler myndighetene å spise 6 om dagen av frukt og grønt
  • USA anbefaler myndighetene å spise 9 om dagen av frukt og grønt
  • Japan anbefaler myndighetene å spise 17 om dagen av frukt og grønt

Når det gjelder mengder, varierer anbefalingene rundt i verden, men ikke når det kommer til det faktum at det er essensielt for oss å spise frukt og grønt for å forbygge overvekt og livsstilsykdommer. I Japan, hvor det anbefales og spises mye mer grønnsaker enn her i Norge, har det også tradisjonelt sett vært en lavere kreftstatistikk

 I følge Verdens helseorganisasjon (WHO) er:

• cirka 1,7 millioner (2,8 prosent) dødsfall i verden linket til lavt inntak av frukt og grønt

• lavt inntak av frukt og grønt blant de ti vanligste årsakene til den globale fedmeepidemien

• lavt inntak av frukt og grønt på verdensbasis estimert å stå for cirka 14 prosent av dødsfallene forårsaket av tarmkreft, cirka 11 prosent av dødsfallene fra hjerte- og karsykdommer og cirka 9 prosent av dødsfallene forbundet med slag

Det er ingen tvil om at vår livsstil og det vi spiser – eller ikke spiser –er med på å styre vår livskvalitet og levetid. Vi må spise mye mer av det naturen har skapt for oss om vi ønsker et godt og langt liv. Så juice i vei!