GRATIS FRAKT OVER 499 KR - RASK LEVERING - PERSONLIG SERVICE

Derfor bør du drikke grønn-te.

Te har vært populært i mange hundre år, men i nyere tider er det blitt trendy blant helsebevisste mennesker. Detox te, grønn te, koffeinfri te, urte te, slanke te og mye annet er å finne i dagligvaren, helsekostbutikker og i mer eksklusive butikker i Norge som Le Palais Des Thes.
Det er mange historier og legender omkring teens historie og opprinnelse, men tross legendene tror man at busken opprinnelig kommer fra Kina, antagelig fra området rundt grensen mellom Vietnam og Yunnan-provinsen. Bruken av denne drikkevaren ble først utviklet av kineserne. Bruken spredde seg til andre asiatiske land og deretter til Europe på 1700 tallet hvor de første tekassene ankom Amsterdam i 1606. Resten er som det sies, historie.

Te er utrolig rikt på antioksidanter, B-vitaminer og kalium, men som med mye annet kommer innholdet av disse helsebringende stoffene an på kvaliteten av råvaren og behandlingsmåte. Te-sorten det er blitt forsket mest på, og som dermed viser seg å ha størst innhold av polyfenoler (antioksidanter), er grønnte. Grønnte er også den te-sorten som er behandlet mest skånsomt i produksjonprosessen.

Polyfenoler har en virkning på det dårlige kolesterolet(LDL) og kan også forebygge hjerte- og karsykdommer, spesielt arteriosklerose, en sykdom som forårsaker herding og avleiringen av fett i arteriene. Grønn te er også bra for forbrenningen og hjelper på kroppens fordøyelsesprosess. Det er også flere studier som viser at polyfenolet, epigallocatekol gallat i grønnte kan stoppe formeringen av kreftceller. Det finnes koffein i te men i mindre mengder enn i kaffe og den frigjøres mye saktere i kroppen enn koffein i kaffe og dermed belaster det systemet mindre. Grønn te kan med fordel drikkes 30 minutter før en treningsøkt for å gi mer energi ,samt hjelpe på kroppens fettforbrenningsprosess. Det anbefales ikke å drikke grønn te for tett opp mot sengetid da dette kan forstyrre nattesøvnen. Hvor sensitiv man er på koffein vil variere fra person til person, men en trygg regel er å unngå grønn te minst 3 timer før du skal legge deg.

Tips* Kjøp kinesisk eller japansk grønn te av høy kvalitet og lag en liter av gangen. Avkjøl i kjøleskapet med ferskpresset sitronjuice og drikk ut over dagen. Dette kan gjøres i en periode for å rense kroppen og kick- starte en vektreduksjon sammen med et sunt kosthold og trening.