GRATIS FRAKT OVER 499 KR - RASK LEVERING - PERSONLIG SERVICE

7 steg til et sunnere kjøkken.

Carinas sunne kjøkken bok

Dette trenger du for å komme godt i gang- 7 steg til en bedre hverdag med herlig, sunn mat!

For at du skal lykkes med å lage god og sunn mat er det viktig at du har de riktige råvarer og tingene du trenger på kjøkkenet ditt. Miljøet du lever og bor i har mye å si for dine valg og dermed dine resultater så sørg for å omring deg selv med mange sunne, herlige fristelser!

 1. Klargjør kjøkkenet ditt for en ny og bedre hverdag! Kast ut all ferdigmat som kjeks, posesupper og sauser, dressinger og pålegg med lange ingredienslister. Regelen er, desto kortere ingrediensliste desto bedre er det, og absolutt best er ingen ingrediensliste i det hele tatt! Eksempler på dette er frukt og grønt, rent kjøtt, skalldyr og fisk.

2. Erstatt vanlig hvitt sukker med kokossukker. Den er ikke raffinert, full av antioksidanter og mineraler, og den har i tillegg en lav GI (Dvs. at den påvirker blodsukkeret minimalt).

3. Erstatt vanlig bordsalt med Maldon havsalt eller aller best Himalayasalt som er rik på mineraler og lik på væsken som fins i kroppens celler. Vann tilsatt en klype himalayasalt er perfekt for å gjenopprette elektrolyttbalansen etter en hard treningsøkt! Fås i fint og grovt malt i helsekostbutikker og smaker herlig ekte og rent i matlaging. Mengdene kan dermed også reduseres.

4. Velg riktig fettstoff! Til steking er kokosfett den typen fett som tåler høyest varme uten at den blir omgjort til skadelige transfett stoffer. Den øker i tillegg kroppens forbrenning og er rik på antibakterielle stoffer. Steke egenskapene er fantastiske! Ellers er klarnet smør nest best. Olivenolje og rapsolje er neste på listen, men bør ikke brukes ved høyere temperaturer enn ca. 180 grader. Da omgjøres fettsyrene og blir skadelige i stedet for helsebringende!

5. Fyll kjøkkenet ditt med friske urter som timian, gressløk, oregano og basilikum! Disse urtene passer nesten til alt og er fulle av antioksidanter og smak som gjør at du lettere kan kutte ned på saltmengden i maten.

6. Erstatt vanlig hvit hvetemel med speltmel eller emmermel av høy kvalitet. Tips: Holli Mølle mel er stein malt mel fra Spydeberg i Østfold laget av de beste helnorske råvarene. Disse mel typene har mer næringsstoffer i seg, påvirker blodsukkeret mindre og gir en fyldigere smak. Har du glutenintoleranse kan fin malt rismel brukes til paneringer og jevninger!

7. Omkring deg selv med frukt og grønnsaker! Når du har sunne råvarer tilgjengelig er sjansen større for at du spiser dem. Vanskelig for å få i deg de anbefalte «5 om dagen»? Da bør du begynne å juice! Daglig juicing av frukt og grønt er en herlig måte å få i seg mer av naturens eget «medisinskap».

Vanskeligere enn dette trenger det ikke å være for å komme i gang med en bedre hverdag og gjøre kjøkkenet ditt og deg rustet og klar for å lage mange herlige, sunne måltider! Enkel sunnhet… det er best.