GRATIS FRAKT OVER 499 KR - RASK LEVERING - PERSONLIG SERVICE

Belgiske spelt vafler

Belgiske spelt vaffler

Belgiske spelt vafler

Vafler i alle former og varianter har virkelig vært en mattrend de siste årene, og jeg ser ingen grunn til at den skal ta slutt. Men nå har vi begynt å se nye muligheter for hvordan vafler kan serveres med annet enn det tradisjonelle tilbehøret som syltetøy, sirup og lignende søte saker. Vafler kan nemlig like gjerne tilberedes med smaksrike salte kombinasjoner, eller med mer middagslignende tilbehør som for eksempel grønnsaker og fisk.

Disse belgiske vaflene er av den søte typen. Sammen med salt tilbehør får de en herlig smaksbalanse, men de smaker også nydelig akkurat som de er. De metter godt pga. fiberinnholdet og olivenoljen, og kan spises både som middag og dessert. Skal du servere dem i en saltkombinasjon, vil jeg anbefale å utelate vaniljeekstrakten samt å redusere kokossukkerinnholdet noe.

Du trenger:

2 egg

1 ts bakepulver

½ ts Himalaya-salt

130 gram siktet eller grovt speltmel

60 gram kokossukker

1 ss vaniljeekstrakt

1 dl extra virgin oljenolje. Les mer om og bestill mine prisvinnende olivenoljer HER

2,5 dl kokosmelk

Slik gjør du:

1.   Bland alt det tørre i en bolle.

2.   Bland sammen alt det våte, inkludert eggene, i en annen.

3.   Tilsett de våte ingrediensene sammen med de tørre og bland til røren er helt glatt. Den skal være som en tykk pannekakerøre og helt uten klumper. Om du har en stavmikser kan du gjerne bruke denne til å blande alt glatt og jevnt.

4.   Stek vaflene i et vaffeljern – helst et belgisk jern, men det fungerer også med et vanlig jern.

5. For at de skal holde seg sprø, legges de på en rist når de er ferdigstekt.